Så inreder du en personalvänlig verkstad

Den bästa resurs som ett företag har är sin personal. Om du driver en verkstad eller annat praktiskt företag är det smart att inreda det på ett trevligt sätt så att dina medarbetare verkligen trivs.

Personalvård

Det finns många aspekter i ordet personalvård, beroende på vad personalen arbetar med och vad de önskar. Däremot är det alltid klokt att som arbetsgivare ta hand om sin personal. Vårda dem på olika sätt. Få dem att känna sig uppskattade och även underlätta deras vardag. Små saker som att bjuda på riktigt gott kaffe till vardags och sedan ha fika på fredagar är sådant som många gillar. Det skapar en god gemenskap och får arbetsdagarna att rulla på på ett trevligt sätt. Men personalvård måste också få kosta. Det räcker inte med att bara bjuda på ekologiskt kaffe, te och wienerbröd.

Omklädningsrum med dusch

Det kan ibland bli lite lortigt att jobba i en verkstad, särskilt i en bilverkstad med oljiga motorer. Dina medarbetare kommer uppskatta att ha ett riktigt omklädningsrum med dusch och toalett. Ett rent ställe där de kan byta om, men också duscha. Trots att de använder arbetskläder kan de bli oljiga ner på bara skinnet. Ibland vill vi ju åka iväg till en middag eller träffa folk efter arbetsdagen. Då är det skönt att inte först behöva åka hem för att duscha av sig. Istället har du som arbetsgivare fixat ett snyggt badrum åt personalen. Du köper en duschhörna i storlek 80×80 cm hos Rörfokus, som har allt som du behöver för att skapa ett badrum för både arbete och hemmet: duschkabiner, vattenblandare och badrumsmöbler.

Trevligt fikarum

Det är viktigt att fikarummet är trevligt inrett. Bra stolar, rejält bord. Dina medarbetare ska sitta skönt medan de äter lunch eller tar en kopp kaffe på eftermiddagen. Både personalen och inbjudna gäster. Ett fint fikarum som både är mysigt och välstädat ger ett bra intryck av företaget. Att det är en verkstad där man bryr sig om detaljerna, vilket kunderna gillar eftersom ni ska ta hand om deras bilar. Se också till att ha tillräckligt stort kylskåp så att alla får plats med sina matlådor. Köp in en kaffemaskin eller bättre kaffebryggare och trevliga muggar. Du kan trycka upp muggar med företagsloggan, både till personalen och som gåva till kunder.

Gym på jobbet

För att din personal ska hålla i långa loppet är det smart att erbjuda träning under arbetstid. Även om det finns många ergonomiska redskap idag som gör att det inte är lika tungt att jobba i en verkstad som för ett par decennier sedan, så tar det på kroppen. Att ha ett gymrum där du och dina medarbetare kan träna en till två timmar i veckan på betald arbetstid kommer gynna både deras hälsa och företagets ekonomi. Det är billigare att ha frisk personal med starka ryggar och bra medicinska värden. Den betalda gymtiden kommer att betala sig. Med dusch på jobbet blir det också lättare att träna.

Recommended Articles