Att flytta en verkstad

Om man har en verkstad eller däckfirma kan det ibland bli nödvändigt att flytta den till nya lokaler. Man kan ha vuxit ur de gamla lokalerna, eller så vill man flytta firman till en helt annan ort. Men att flytta en bilverkstad är inte alltid så enkelt. Det är mycket tungt som ska flyttas, man ska ha koll på vad som gäller för företaget och mycket mer.

Packa verkstaden

När det kommer till att packa ner allt i verkstaden kan det vara klokt att anlita en bra flyttfirma i göteborg för att få hjälp. Här kan riktiga proffs hjälpa till med utlån av kartonger samt med nedpackning av alla verktyg, reservdelar och annat som ska med. När du anlitar en flyttfirma för att packa allt i verkstaden vet du att allt blir packat på ett säkert sätt i kartonger som klarar vikten.

Att tänka på vid flytten

När du har bokat en flyttfirma i Göteborg som ska hjälpa till med flytten finns det en hel massa andra saker du måste tänka på. Du måste meddela leverantörer och kunder att du flyttar, du ska meddela Bolagsverket den nya adressen och adressändring ska ske hos Skatteverket.

När du flyttar ett företag måste du också komma ihåg att ändra adressen på fakturor, på hemsidan, du kanske måste skaffa nya visitkort och en hel del annat. Ofta vet man i ganska god tid om firman ska flytta till en annan plats, och det är tur för det kan ta en hel del tid att flytta och inreda en ny verkstad.

Starta på ett nytt ställe

Att starta upp sin verkstad igen kan ta lite tid. Även om en flyttfirma i Göteborg har hjälpt till med att bära in allt så ska saker packas upp, inredning ska upp och du ska få alla bilar på plats. Det kan vara klokt att flytta under till exempel sommarsemestern då verkstaden troligtvis ändå skulle vara stängd.

Fördelar med att anlita flyttfirma

Det finns en hel del fördelar med att anlita en flyttfirma när det är dags att flytta ett företag oavsett sort. En av de största fördelarna är att du inte behöver göra hela flytten på egen hand. Du slipper bära tungt och du kan koncentrera dig på annat än packning.

En annan rejäl fördel är att dina saker är försäkrade. Om något försvinner eller går sönder kommer flyttföretaget att ersätta det.

Vad kostar det att flytta hela verkstaden?

När du ska flytta din verkstad kan det vara klokt att be om en offert. I vanliga fall brukar flyttfirmor utföra sina arbeten mot timbetalning men gäller det en längre eller större flytt är offert ofta mer fördelaktigt för dig som kund.

Verktyg och liftar

Att flytta verktyg och liftar i en verkstad är tungt och jobbigt. Om den gamla lokalen ska säljas kan det ibland vara mer lönsamt att sälja inklusive inventarier. I den nya lokalen kan man sedan köpa nya saker alternativt leasa dem om man inte vet hur länge man vill driva sin verkstad.

Recommended Articles