Renovera bilverkstaden – smarta tips

För dig som ska renovera verkstaden är det viktigt att planera projektet noggrant. På så sätt undviker du ekonomiska bekymmer och kan lita på en effektiv renovering. Även om du anlitar en byggfirma finns det flera saker du kan utföra på egen hand.

Här kommer några konkreta tips som hjälper dig att hålla kostnader nere samtidigt som du är garanterad en tidseffektiv renovering.

Smart förberedelse med demoleringsrobot

Du kommer med stor förmodan att anlita ett byggföretag om det rör sig om en mer omfattande renovering. Däremot kan du på egen hand utföra en hel del av förarbetet, vilket innebär att byggfirman enbart behöver hjälpa till med den nya biten av renoveringen. Du kan exempelvis hyra en effektiv demoleringsrobot som ser till att utföra demoleringen av lokalen på ett snabbt och säkert sätt. Särskilt smidiga är den här typen av demoleringsrobot i trånga verkstadsmiljöer. Du kan välja bland fjärrstyrda demoleringsrobotar som fungerar på skilda sätt. Dessutom finns demoleringsrobotar i olika storlekar.

Det smidiga med att stå för demoleringsjobbet på egen hand är att du kan planera in jobbet utifrån verksamhetens arbetsgång. Är det din egen verkstad kan du till exempel hyra en demoleringsrobot och försöka få gjort jobbet över en helg. Då är allt färdigt inför en ny arbetsvecka och istället kan din valda byggfirma sätta igång med färdigställandet av den nya lokalen. När du hyr demoleringsrobotar kan du dessutom även lägga till tillbehör såsom skopa och betongsax.

Rigga en provisorisk uteverkstad

Om vädret tillåter är det fullt möjligt att montera en provisorisk verkstad i nära anslutning till den vanliga verkstadslokalen. Så länge du har tillgång till rent vatten och ström kan du åtminstone vara garanterad några verkstadsjobb under tiden lokalen renoveras. På så sätt behöver inte kassan stå helt tom på intäkter under perioden.

Har renoveringen uppstått på grund av ett akut problem kan det vara svårt att hitta en provisorisk lösning. Däremot är det något du definitivt bör se närmare på om du har möjlighet att planera renoveringen av verkstadslokalen. Är du en ensam mekaniker kanske du till och med kan få hyra in dig hos en annan verkstad på timbasis. Du får då välja dina kunder och uppdrag med omsorg för att i bästa mån skapa goda ekonomiska förutsättningar för den bestämda perioden.

Det är viktigt att ha koll på den administrativa biten när det gäller renoveringar av bilverkstäder. I vissa fall kan det finnas krav på bygglov och det måste du ansöka om hos kommunen. Du gör bäst i att ta en tidig kontakt med miljö- och byggnämnden för att se vad som gäller i ditt specifika fall.

Recommended Articles