Underhåll dina begagnade lantbruksmaskiner

Det finns flera skäl till varför det är viktigt att underhålla och ta hand om dina lantbruksmaskiner. Först och främst kan det vara svårt för en lantbrukare att vara konkurrenskraftig utan att använda bra lantbruksmaskiner. Samtidigt är nytillverkade lantbruksmaskiner inte gratis och kräver rejäla investeringar. Det bästa alternativet till att köpa en ny lantbruksmaskin är att köpa en begagnad modell – något som aldrig varit lättare tack vare internet! Du hittar nämligen ett brett utbud av alla vanligt förekommande lantbruksmaskiner på nätauktioner.

Köp en begagnad lantbruksmaskin på nätauktion

Den moderna nätauktionstjänsten Blinto erbjuder säljare och köpare att mötas på ett enkelt sätt och ge begagnade maskiner en förlängd livslängd. Blinto kombinerar den senaste digitala tekniken tillsammans med högsta personliga service och är verksamma över hela landet.

Blintos fantastiska tjänst har gjort den till Sveriges snabbast växande auktionssajt för begagnade maskiner där du hittar:

  • Skördare.
  • Skogsmaskiner.
  • Traktor.
  • Timmerkärra.
  • Vagnar.
  • Åkgräsklippare.
  • Tillbehör som däck och plogblad.

På Blinto kommer du också att hitta maskiner från alla kända varumärken som John Deere, Massey Ferguson, New Holland, Valtra och Volvo. Det bästa av allt är att budgivningen hos Blinto är trygg och att tekniken bygger på högsta säkerhetsnivå. Till exempel säkerställs användares identitet med hjälp av legitimationssystemet BankID. Genom hela processen finns dessutom en av Blintos duktiga mäklare på plats som kontrollerar och fotograferar auktionsföremålen.

Ta hand om lantbruksmaskinens däck

Även om det är billigare att köpa lantbruksmaskiner på auktion blir det lite viktigare att tänka på underhåll. Det är speciellt viktigt att ta hand om däcken eftersom däckens skick är avgörande för produktiviteten och säkerheten. Däcken är de mest exponerade delarna av en lantbruksmaskin och har ständig kontakt med lera, jord, grus, fukt och ojämn terräng.

Sparar pengar och minimerar skaderisken

Genom att regelbundet rengöra och inspektera däcken kan du spara mycket pengar i det långa loppet. Många gånger behöver inte ett däck gå sönder helt för att påverka din verksamhet ekonomiskt, snarare kan oupptäckta fel påverka driften utan att du märker det och leda till minskad produktivitet och effektivitet. Av denna anledning kan vikten av regelbunden rengöring och inspektion inte understrykas nog. Att upptäcka eventuella brister i förväg förebygger att däcken går sönder helt och måste bytas ut. Inte nog med det, välfungerande däck gör också själva lantbruksmaskinen säkrare att använda och minimerar skaderisken. Så se till att schemalägga regelbundet underhåll och inspektion av dina däck.

Recommended Articles