Ny teknik av däck på fler verkstäder

De klassiska däcken på vanliga bilar och tyngre fordon har alltid varit fyllda med luft. Med tiden har ny teknik inom däcktillverkning utvecklat nya gummiblandningar som ger mindre slitage, samt däck som saknar luft och även fälgar. Fler bilverkstäder är noga med att följa vad som är det senaste inom däckutveckling och då även allt fler elbilar tillverkas som behöver specialdäck.

Ny revolutionerande däckteknik och köpa ny bil

Vill man ha traditionella däck med luft men som inte slits så fort, kan man skaffa däck med en unik gummiblandning , av tillverkaren Michelin, som motverkar slitage under lång tid. Tekniken kallas EverGrip och gummit innehåller bland annat solrosolja. På marknaden tillverkas allt fler helgjutna däck som inte behöver någon luft. Fördelen är att man slipper riskera punktering och däcken är mycket slittåliga och har bra väggrepp. Det är allmänt en stor fördel att äga en bil som har bra och hållbara däck. Ska man köpa en bil av hög kvalitet och bra pris, kan holmgrensbil.se erbjuda både nya och begagnade bilar i många modeller! Som kund får man alltid trygga garantier och möjligheten att leasa eller köpa en bil, men också möjligheten att kunna sälja bilen man redan har.

Hantering av elbil på verkstäder och anpassade däck

Nu har man nyligen, år 2021, tagit fram en ny standard för elbilar på bilverkstäder inom bilbranschen. Ett annat viktigt faktum när det kommer till elbilar, är att det behövs andra anpassade krav när det kommer till däcken. Den stora däcktillverkaren Continental menar att elbilar kräver specialanpassade däck som måste vara tystare. Då elbilar har ett högre vridmoment och ofta är tyngre, måste däcken även tåla mer än vanliga traditionella däck. Det behövs mer utrustning och mer kunskap på bilverkstäder i takt med att allt fler köper elbilar, samt ändrade säkerhetsrutiner gällande hantering av elbilar. Måste man åka till en bilverkstad med elbilen är det viktigt att se till så att bilverkstaden är auktoriserad och godkänd för hantering av elbilar. Däcktillverkare som tillverkar däck till elbilar är bland annat Michelin med sina Michelin Energy E-V eller tillverkaren Nokian Tyres.

Framtidens däck är redan här och de kan komma att förändra framtidens hela däckmarknad! Företaget Michelin och deras vision av helgjutna däck som håller en livstid är unikt i sitt slag och konceptet heter Visionary Concept. Däcken ska helt och hållet vara tillverkade av förnybart material som organisk massa av träflis, apelsinskal och bland annat biprodukten av sockerrörsodling. Strukturen på däcken ska vara inspirerad av naturen och konceptet går ut på att man ska kunna “bygga på” mer massa i så kallade framtida printerstationer där däcken skapas i 3D. Tanken är att man ska kunna välja mönster under en förnyelse av däcken, som anpassas till kunden efter behov. Michelin skapar ett framtidskoncept som är både miljövänligt och sparsamt för bilägaren och punktering blir ett minne blott.

Recommended Articles