När det kommer till allvädersdäck så är man inte riktigt enig om det är bra eller dåliga däck. En del säger att det är rent ut farliga däck att köra omkring med. Till viss del kan man säga att de som anser däcken som farliga har rätt. Många tester har visat på att denna typ av däck är väldigt osäkra och inte presterar speciellt bra på några underlag. Därför är allvädersdäck inget vi rekommenderar högt.

Tanken med allvädersdäck

Tanken bakom allvädersdäck är i sig ingen dum idé, dock så fungerar det inte riktigt som det låter i praktiken. Tanken är att denna typ av däck ska kunna användas säkert året runt på alla väglag och i alla väder. De ska alltså ses som ett alternativ till både sommar- och vinterdäck och marknadsförs ofta som ett mer ekonomiskt alternativ till däck.

Det finns dock en hel del människor som använder sig av allvädersdäck eller allrounddäck just för att slippa behöva byta däck två gånger om året, och för att inte behöva investera i nya däck lika ofta. Dessa människor får ofta kritik från experter som anser att de utsätter sig för fara istället för att betala en extra slant för mer pålitliga däck. När däcken först kom så blev de väldigt populära snabbt, och många ville prova dessa däck då det såklart lät väldigt bekvämt med endast en uppsättning däck istället för två. Många av de som testade däcken gick dock tillbaka till att byta mellan sommar- och vinterdäck istället för att fortsätta med allvädersdäck då de insåg ganska snabbt att kvaliteten och säkerheten inte var densamma, och att det faktiskt inte fungerade som det marknadsfördes.

Recommended Articles